Informatie STAP

STAP Subsidie

Voetkundig Centrum Achterhoek is door de branche organisatie Provoet erkend als opleider en daarom mogen wij via het UWV opleidingen aanbieden. Vanaf 2 mei is het mogelijk om onze opleidingen via het STAP-Portaal aan te bieden. Vanaf dan is het mogelijk om de subsidie aan te vragen voor onze opleidingen.

Wat is STAP?  

Tot 1 januari 2022 was het voor werkenden en werkzoekenden mogelijk om bij de aangifte inkomstenbelasting scholingskosten af te trekken. Deze regeling is vervangen door de STAP-subsidie. STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. Met het STAP-budget kan subsidie worden aangevraagd om scholing te financieren. Per persoon kan dit éénmaal per jaar met een maximum van € 1.000,-. Wees op tijd met uw aanvraag want OP = OP!

LET OP. Zodra u zich heeft aangemeld voor een opleiding door het inschrijfformulier op deze site in te vullen, dan is deze inschrijving definitief. Zie onze algemene cursusbepalingen. Als uw subsidie aanvraag afgewezen wordt door het UWV dan blijft de inschrijving van kracht.

Waarom STAP?

Het is de wens van de overheid om meer kansen, en dus zekerheid, te realiseren voor werknemers en zelfstandigen. Om dit te realiseren wil de overheid het volgen van een studie stimuleren.
Als je de opleiding afsluit met een diploma, dan hoef je de subsidie niet terug te betalen.

Welke opleidingen kun je bij het VCA volgen ?

Voetkundig Centrum Achterhoek (VCA) is als opleider toegelaten in het STAP scholingsregister. Met het geld uit het STAP-budget kun je een onderstaande opleiding tot een maximum van € 1.000,- per persoon per jaar financieren.

Hoe vraag je het STAP-budget aan?

Deze stappen moet je doorlopen:
1. Kies de opleiding die je bij VCA wilt volgen.
2. Meld je aan via het inschrijfformulier op deze website en vermeld in de opmerking dat je een aanvraag doet voor de STAP subsidie.
3. Je ontvangt van ons een bevestiging dat je bent ingeschreven en een STAP-aanmeldingsbewijs. Dit bewijs heb je nodig om de subsidie aanvraag te kunnen doen.
4. Ga naar het STAP-portaal en log in (hier heb je je DigiD voor nodig).
5. Upload het door ons opgestuurde STAP-aanmeldingsbewijs.
6. Doorloop de vervolg stappen.

De eerstvolgende aanvraagperiode start op maandag 17 maart 2023 om 10.00 uur en loopt tot 30 april 2023. LET OP: Het budget voor de opleidingen is vaak al binnen een paar uur op. Doe je aanvraag dus meteen op 17 maart.

Volgende aanvraagperioden: 

  • 02 januari 2023 tot en met 28 februari
  • 17 maart 2023 tot en met 30 april
  • 01 mei 2023 tot en met 2 juli
  • 03 juli 2023 tot en met 3 september
  • 04 september 2023 tot en met 31 oktober 
  • 01 november 2023 tot en met 31 december

Wanneer de aanvraag is goedgekeurd, dan wordt het bedrag betaald aan VCA. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op de factuur van de door u gekozen opleiding. Je ontvangt binnen vier weken bericht van het UWV.

LET OP. Zodra u zich heeft aangemeld voor een opleiding dan is deze inschrijving definitief. Als uw subsidie aanvraag afgewezen wordt door het UWV dan blijft de inschrijving van kracht.

De aanvragen moeten zelf worden ingediend via het STAP-portaal van UWV. De aanvragen worden beheerd en uitgevoerd door het UWV. De goedkeuring van uw aanvraag moet minimaal twee weken vóór de start van uw opleiding binnen zijn. Wees er op tijd bij om uw persoonlijke budget aan te vragen. De aanvragen lopen altijd via de aanvraag via het UWV.

Bekijk de meest gestelde vragen over de subsidieregeling STAP-budget.
Meer info via onderstaande links:
RIVM info over subsidieregeling STAP-budget
PDF Subsidieregeling STAP-budget document | 85 kB