Direct inschrijven

Voetkundig Centrum Achterhoek leidt op tot het officieel erkende branchediploma medisch pedicure.

Het is nu ook mogelijk om de thuisstudie medisch pedicure te volgen. U studeert dan thuis de theorie, die onderverdeeld is in drie blokken. Dat zijn:

  1. Module 1, diabetische voet
  2. Module 2 & 3, reumatische en overige risicovoet (de oncologische voet hoort hier ook bij, is een aparte themadag)
  3. Specialistische technieken

Dit alles doet u met begeleiding van onze docent. Per hoofdstuk worden er meerkeuzevragen en open vragen gesteld. Zo wordt u goed voorbereid op het examen.
Voor module 1, module 2 & 3 en de specialistische technieken doet u in totaal vier theorie-examens en twee praktijkexamens. De examens worden afgenomen door examenbureau Exuive in Amersfoort.

Thuisstudie pedicure

Vooropleiding

U dient in het bezit te zijn van het branchediploma pedicure voordat u aan deze opleiding kunt beginnen. Het niveau van de opleiding medisch pedicure is te vergelijken met MBO niveau 4.

Studieduur

De thuisstudie medisch pedicure duurt ongeveer 12 maanden. U kunt elke dag in het jaar starten met deze thuisstudie.
Per week moet u rekenen op ongeveer 8 uur studeren.

Persoonlijke begeleiding

Tijdens de studie krijgt u begeleiding van een deskundige docent. Na elk hoofdstuk maakt u oefenvragen die u, samen met eventuele andere vragen, per post of per mail naar onze docent stuurt. Zij kijkt de antwoorden na en stuurt uitleg, tips en aanwijzingen terug.

Lesboeken

Zodra u zich hebt aangemeld voor de thuisstudie medisch pedicure, ontvangt u van ons de boeken, de oefenvragen en de bestanden voor het portfolio. In het boekenpakket zitten lesboeken voor de diabetische voet, overige risicovoet, oncologische voet, meerkeuzevragen, antidruktechnieken, nagelbeugels, orthesiologie en nagelregulatie.

Programma

De opleiding is onderverdeeld in een theoriegedeelte, een gedeelte ondernemersvaardigheden en een praktijkgedeelte.
Het theoriegedeelte bestaat uit drie blokken (zie bovenaan deze pagina). U sluit dit onderdeel af met vier theorie-examens.

Voor het onderdeel ondernemersvaardigheden is het verplicht een portfolio te maken. U krijgt van ons de informatie thuisgestuurd, zodat u weet waar het portfolio aan moet voldoen. U kunt er dan voor kiezen om het portfolio zelf thuis te maken, of bij Voetkundig Centrum Achterhoek tijdens de cursus ondernemersvaardigheden. Let op, deze cursus staat los van de thuisstudie medisch pedicure. U dient zich hier apart voor in te schrijven. De kosten zijn te vinden op deze pagina. U sluit dit onderdeel af met een mondeling assessment.

Het praktijkgedeelte kunt u niet zelf thuis leren. Hiervoor organiseren wij praktijkdagen in Doetinchem. Tijdens de praktijklessen wordt er gewerkt volgens de beroepscode van het voetverzorgingsbedrijf. Voor de praktijkdagen dient u zelf voor modellen te zorgen. Voor dit onderdeel dient u thuis te oefenen. U sluit dit onderdeel af met twee praktijkexamens.

Ondernemersvaardigheden

Voor dit onderdeel dient u een portfolio te maken. Wij sturen hiervoor de informatie naar u toe. Een onderneming starten doet u niet zomaar, daar gaat wat onderzoek aan vooraf. In het portfolio laat u zien dat u goed hebt onderzocht wat er allemaal bij komt kijken als u een onderneming start. Denk aan onderwerpen zoals de bedrijfsdoelstelling, marktonderzoek, kostprijsberekening en voorraadbeheer. Dit onderdeel wordt afgesloten met een mondeling assessment.

Praktijkdagen

Voetkundig Centrum Achterhoek organiseert voor de thuiscursus medisch pedicure praktijkdagen. De theorie kunt prima thuis leren, maar dat geldt niet voor de praktijk. Hiervoor krijgt u begeleiding van onze vakbekwame praktijkdocenten. U dient zelf voor modellen te zorgen.

Stage

Het is verplicht om tijdens de opleiding een meekijkstage te lopen van 10 uur. U krijgt van ons een lijst met pedicurepraktijken die u kunt benaderen. Natuurlijk kunt u ook zelf een pedicurepraktijk zoeken.

Examens

Bij de opleiding tot medisch pedicure worden een aantal examens afgenomen. In totaal doet u vier theorie-examens, één mondeling examen en twee praktijkexamens.
De examens worden afgenomen door Exuive.

Kosten

inschrijfgeld € 105,- *
lesgeld € 805,- * bij betaling in 1 keer, of 12 termijnen van € 70,00*
boeken ** € 310,90 * exclusief lesboek voor ondernemersvaardigheden
lesvideo’s € 79,85 *
materiaal ** € 690,20 *
theorie-examen 4 examens à € 95,00 per examen (vrijgesteld van btw)
praktijkexamen 2 examens à € 232,00 per examen (vrijgesteld van btw)
mondeling examen 1 examen à € 232,00 per examen (vrijgesteld van btw)
diploma € 45,00 (vrijgesteld van btw)

* Deze prijzen zijn exclusief btw. Als u ondernemer bent, kunt u de btw terugvorderen bij de Belastingdienst.
** Het is verplicht om de boeken en het materiaal bij Voetkundig Centrum Achterhoek aan te schaffen.

STAP Subsidie

Deze opleiding komt in aanmerking voor de STAP subsidie. Zie voor meer informatie de STAP pagina.