Direct inschrijven

Voetkundig Centrum Achterhoek leidt op tot het officieel erkende branchediploma medisch pedicure.

Het is nu ook mogelijk om de thuisstudie medisch pedicure te volgen. U studeert dan thuis de theorie, die onderverdeeld is in vier blokken. Dat zijn:

  1. Module 1, specifieke theorie risicovoeten
  2. Module 2, praktijktheorie risicovoeten
  3. Module 3, sport- en kindervoet
  4. Specialistische technieken

Dit alles doet u met begeleiding van onze docent. Per hoofdstuk worden er meerkeuzevragen en open vragen gesteld. Zo wordt u goed voorbereid op het examen.
Voor module 1, module 2 & 3 en de specialistische technieken doet u in totaal vier theorie-examens en twee praktijkexamens. De examens worden afgenomen door examenbureau Exuive in Amersfoort.

Thuisstudie pedicure

Vooropleiding

U dient in het bezit te zijn van het branchediploma pedicure voordat u aan deze opleiding kunt beginnen. Het niveau van de opleiding medisch pedicure is te vergelijken met MBO niveau 4.

Studieduur

De thuisstudie medisch pedicure duurt ongeveer 12 maanden. U kunt elke dag in het jaar starten met deze thuisstudie.
Per week moet u rekenen op ongeveer 8 uur studeren.

Persoonlijke begeleiding

Tijdens de studie krijgt u begeleiding van een deskundige docent. Na elk hoofdstuk maakt u oefenvragen die u, samen met eventuele andere vragen, per mail naar onze docent stuurt. Zij kijkt de antwoorden na en stuurt uitleg, tips en aanwijzingen terug.

Lesboeken

Zodra u zich hebt aangemeld voor de thuisstudie medisch pedicure, ontvangt u van ons de boeken, de oefenvragen en de bestanden voor het portfolio. In het boekenpakket zitten lesboeken voor de diabetische voet, overige risicovoet, oncologische voet, meerkeuzevragen, antidruktechnieken, nagelbeugels, orthesiologie en nagelregulatie.

Programma

De opleiding is onderverdeeld in een theoriegedeelte, een praktijkgedeelte en een gedeelte over het portfolio.
Het theoriegedeelte bestaat uit vier blokken (zie bovenaan deze pagina). U sluit dit onderdeel af met vier theorie-examens.

Het is verplicht om een portfolio te maken. U krijgt van ons de informatie thuisgestuurd, zodat u weet waar het portfolio aan moet voldoen. U kunt er dan voor kiezen om het portfolio zelf thuis te maken, of bij Voetkundig Centrum Achterhoek een les te volgen. Let op, deze les staat los van de thuisstudie medisch pedicure. U dient zich hier apart voor in te schrijven. De kosten voor deze les zijn € 70,- exclusief btw. U sluit dit onderdeel af met een mondeling assessment.

Het praktijkgedeelte kunt u niet zelf thuis leren. Hiervoor organiseren wij praktijkdagen in Doetinchem. Tijdens de praktijklessen wordt er gewerkt volgens de beroepscode van het voetverzorgingsbedrijf. Voor de praktijkdagen dient u zelf voor modellen te zorgen. Voor dit onderdeel dient u thuis te oefenen. U sluit dit onderdeel af met twee praktijkexamens.

Portfolio

Wij sturen hiervoor de informatie naar u toe. In het portfolio laat u zien dat u in staat bent te reflecteren op uw eigen werk, te rapporteren aan verwante medische disciplines, vaktaal te gebruiken en klinisch te redeneren.

Praktijkdagen

Voetkundig Centrum Achterhoek organiseert voor de thuiscursus medisch pedicure praktijkdagen. De theorie kunt prima thuis leren, maar dat geldt niet voor de praktijk. Hiervoor krijgt u begeleiding van onze vakbekwame praktijkdocenten. U dient zelf voor modellen te zorgen.

Stage

Het is verplicht om tijdens de opleiding een meekijkstage te lopen van 10 uur. U krijgt van ons een lijst met pedicurepraktijken die u kunt benaderen. Natuurlijk kunt u ook zelf een pedicurepraktijk zoeken.

Examens

Bij de opleiding tot medisch pedicure worden een aantal examens afgenomen. In totaal doet u vier theorie-examens, één mondeling examen en twee praktijkexamens.
De examens worden afgenomen door Exuive.

Kosten

inschrijfgeld € 127,05
lesgeld € 974,05 bij betaling in 1 keer, of 12 termijnen van € 84,70
portfolio les € 66,55
boeken * € 338,88 (exclusief lesboek voor ondernemersvaardigheden)
lesvideo’s € 87,04
materiaal hoge btw * € 861,06
materiaal lage btw * € 43,82
theorie-examen 4 examens à € 95,00 per examen (vrijgesteld van btw)
praktijkexamen 2 examens à € 232,00 per examen (vrijgesteld van btw)
mondeling examen 1 examen à € 232,00 per examen (vrijgesteld van btw)
diploma € 45,00 (vrijgesteld van btw)

* Het is verplicht om de boeken en het materiaal bij Voetkundig Centrum Achterhoek aan te schaffen.