Woon je in de Achterhoek? Dan kun je via Opijver een scholingsvoucher aanvragen waarmee je een deel van de opleiding vergoed krijgt.
Klik hier voor meer informatie.

Direct inschrijven
Kijk hier voor de cursusdata

Er zijn veel mensen met gescheurde nagels, beschadigde nagels, getraumatiseerde nagels of nagels waarvan de hoeken ontbreken. Vaak schamen zij zich hiervoor. Ze hebben er last van en willen ook geen open schoenen meer dragen.
Als pedicure kunt u hiervoor een oplossing bieden. Met acryl of gel kan de nagel verlengd en/of gerepareerd worden. Met deze toepassing kunt u veel mensen een groot plezier doen. Ze kunnen weer zonder gêne open schoenen dragen.

Deze cursus is een onderdeel van de opleiding medisch pedicure maar ook als losse cursus voor pedicures te volgen.

Wat leert u tijdens deze cursus?

  • bouw van de nagel
  • nagelgroei
  • afwijkingen van de nagel
  • werkwijze met acryl en gel
  • indicatie en contra-indicatie
  • instructie van de cliënt
  • werken volgens de richtlijnen

Vooropleiding

U hebt het branchediploma pedicure nodig als u deze cursus wilt volgen. Deze opleiding is te vergelijken met een MBO niveau-4 opleiding.

Duur van de cursus

Deze cursus duurt drie dagdelen, één dagdeel theorie en twee dagdelen praktijk.

Aantal deelnemers

Minimaal 2, maximaal 8. Twee weken voor aanvang van de opleiding wordt besloten of deze definitief van start gaat.

Examens

Voor de onderdelen antidruk, orthesiologie, nagelprothese en nagelregulatie doet u 1 theorie-examen en 1 praktijkexamen (alleen als u deze cursus als onderdeel van de opleiding medisch pedicure volgt). Deze examens worden afgenomen door Exuive.

Kosten

Lesgeld € 217,80
Boeken € 33,25
Materiaal € 282,56
Theorie-examen* € 95,00 (vrijgesteld van btw)
Praktijkexamen* € 232,00 (vrijgesteld van btw)

* Indien u geen examen wilt afleggen, kunt u een certificaat aanvragen. De genoemde bedragen voor het theorie-examen en het praktijkexamen zijn het totaalbedrag voor de cursussen antidruktechniek, orthesiologie, nagelprothesetechniek en nagelregulatie. Om examen te doen hoeft u maar één keer het genoemde bedrag te betalen voor deze vier cursussen, dus niet vier keer dit bedrag.