Opleiding medisch pedicure Doetinchem

Klik hier om te zien wanneer de losse modules van deze opleiding van start gaan.

Bij Voetkundig Centrum Achterhoek volgt u de officieel erkende opleiding tot medisch pedicure.

De medisch pedicure is een pedicure die hiervoor een aanvullende opleiding heeft gedaan. Het werkgebied van de medisch pedicure is onder meer de diabetische voet, de reumatische voet, de verwaarloosde voet en de ouder wordende voet.
De vraag naar medisch pedicures wordt steeds groter. De zorgverzekeraars vergoeden behandelingen voor diabetische en reumatische patiënten. Door het diploma voor medisch pedicure te behalen, vergroot u uw markt en kunt u een deel van de behandelingen declareren bij zorgverzekeraars.

Vooropleiding

Voor deze opleiding hebt u het branchediploma pedicure nodig. De opleiding branchediploma medisch pedicure is vergelijkbaar met MBO 4-niveau.

Modules

De modules in blok 1, 2 en 3 (zie onderstaand schema) zijn verplichte onderdelen voor het diploma. U moet in het bezit zijn van een erkend branchediploma pedicure voordat u kunt deelnemen aan de examens. U kunt per module instromen. Voor meer informatie over de losse modules kunt op deze pagina kijken.

Tijdens de praktijklessen wordt er gewerkt volgens de beroepscode van het voetverzorgingsbedrijf.

Ondernemen

Het samenstellen van een portfolio is een verplicht onderdeel. Hiervoor kunt u gedurende de opleiding begeleiding van onze deskundige docenten krijgen. Overigens is een portfolio niet nodig voor de risicovoet en specialistische technieken.

Geldigheid onderdelen

De opleiding voor medisch pedicure kunt u in één jaar afronden. U mag er ook langer over doen, maar niet onbeperkt. Vanaf het eerste examen gerekend moet u de opleiding in drie jaar afronden. Dit is besloten door ProCert, het kwaliteitsregister voor de pedicure. Na het behalen van de risicovoet kunt u zich laten registreren in het KRP. U bent verplicht accreditatiepunten te behalen om in het register te kunnen blijven staan. Als u binnen de genoemde termijn alle examens van de opleiding medisch pedicure behaalt, kunt u het diploma in ontvangst nemen. Voor het aanmaken van een diploma wordt € 45,- in rekening gebracht.

Korting

Indien u het lesgeld voor de gehele opleiding medisch pedicure in één keer betaald, ontvangt u 10% korting!

Kosten

Wilt u een totaaloverzicht van de kosten voor de opleiding medisch pedicure? Laat het ons weten via de mail. Wij maken graag een offerte voor u.

medischpedicuretabel