Opleiding medisch pedicure Doetinchem

Klik hier om te zien wanneer de losse modules van deze opleiding van start gaan.

De opleiding medisch pedicure bestaat uit deze modules:

Bij Voetkundig Centrum Achterhoek volgt u de officieel erkende opleiding tot medisch pedicure.

De medisch pedicure is een pedicure die hiervoor een aanvullende opleiding heeft gedaan. Het werkgebied van de medisch pedicure is onder meer de diabetische voet, de reumatische voet, de verwaarloosde voet en de ouder wordende voet.
De vraag naar medisch pedicures wordt steeds groter. De zorgverzekeraars vergoeden behandelingen voor diabetische en reumatische patiënten. Door het diploma voor medisch pedicure te behalen, vergroot u uw markt en kunt u een deel van de behandelingen declareren bij zorgverzekeraars.

Vooropleiding

Voor deze opleiding hebt u het branchediploma pedicure nodig. De opleiding branchediploma medisch pedicure is vergelijkbaar met MBO 4-niveau. Per week moet u rekening houden met 5 uur studeren.

Aantal deelnemers

Minimaal 2, maximaal 8. Twee weken voor aanvang van de opleiding wordt besloten of deze definitief van start gaat.

Inhoud opleiding

In het schema onderaan deze pagina ziet u waar de opleiding uit bestaat. U moet in het bezit zijn van een erkend branchediploma pedicure voordat u kunt deelnemen aan de examens. Voor meer informatie over de losse modules/cursussen waar de opleiding uit bestaat, kunt op deze pagina kijken.

Tijdens de praktijklessen wordt er gewerkt volgens de beroepscode van het voetverzorgingsbedrijf.

Portfolio

Het samenstellen van een portfolio is een verplicht onderdeel. Hiervoor doet u een mondeling examen. Tijdens de opleiding wordt er uitleg gegeven over de inhoud van het portfolio.

Stage

Het is verplicht om tijdens de opleiding een meekijkstage te lopen van 10 uur. U krijgt van ons een lijst met pedicurepraktijken die u kunt benaderen. Natuurlijk kunt u ook zelf een pedicurepraktijk zoeken.

Geldigheid onderdelen

De opleiding voor medisch pedicure kunt u in één jaar afronden. U mag er ook langer over doen, maar niet onbeperkt. Vanaf het eerste examen gerekend moet u de opleiding in drie jaar afronden. Dit is besloten door ProCert, het kwaliteitsregister voor de pedicure. Na het behalen van de risicovoet kunt u zich laten registreren in het KRP. U bent verplicht accreditatiepunten te behalen om in het register te kunnen blijven staan. Als u binnen de genoemde termijn alle examens van de opleiding medisch pedicure behaalt, kunt u het diploma in ontvangst nemen. Voor het aanmaken van een diploma wordt € 45,- in rekening gebracht.

Korting

Indien u het lesgeld voor de gehele opleiding medisch pedicure in één keer betaalt, ontvangt u 10% korting!

Kosten medisch pedicure opleiding

inschrijfgeld € 127,05
lesgeld € 2.194,36 bij betaling in 1 keer (dit is inclusief 10% korting), of 12 termijnen van € 205,-
boeken, lesvideo’s * € 394,96
materiaal hoge btw * € 861,06
materiaal lage btw * € 43,82
theorie-examen 4 examens à € 95,- per examen (vrijgesteld van btw)
praktijkexamen 2 examens à € 232,- per examen (vrijgesteld van btw)
mondeling examen 1 examen à € 232,- per examen (vrijgesteld van btw)
diploma € 45,- (vrijgesteld van btw)

*Het is verplicht om de boeken en het materiaal bij Voetkundig Centrum Achterhoek aan te schaffen.

medischpedicuretabel