Pedicure opleiding Doetinchem

Direct inschrijven

Klik hier om te zien wanneer de opleiding van start gaat.

Bij Voetkundig Centrum Achterhoek volgt u de officieel erkende opleiding tot pedicure.

Overweegt u om de pedicure opleiding te gaan doen? Dan kiest u voor een mooi vak. Het pedicurevak is technisch interessant, maar zeker zo belangrijk is dat u voor mensen veel kunt betekenen. Een pedicure verhelpt niet alleen kleine ongemakken aan de voeten, maar ook grotere voetproblemen. Soms veroorzaken deze voetproblemen zelfs klachten elders in het lichaam. Door het oplossen of draaglijk maken van voetproblemen maakt de pedicure voor veel mensen het leven een stuk aangenamer. Dat is dankbaar werk en dat krijgt u ook terug van uw klanten.

Wat het vak van pedicure ook aantrekkelijk maakt, is het contact dat u hebt met mensen. Een pedicure behandelt steeds één klant tegelijk en een behandeling kan soms tot drie kwartier duren. De praktijk leert dat veel mensen graag hun verhaal kwijt willen aan de pedicure. Uiteraard op voorwaarde dat u laat merken dat u daar voor open staat. Want achter bijna ieder voetprobleem schuilt een persoonlijk verhaal. Voor veel pedicures is deze sociale kant van het vak een (bijna) even grote drijfveer als de technische kant van het pedicurevak.

Pedicure is een vak met een toekomst. Door de vergrijzing en de toename van diabetes mellitus type 2 (‘suikerziekte’) zal het aantal mensen met voetproblemen groeien. De ouder wordende voet, de reumatische voet en de diabetische voet zijn vooral het werkgebied van de medisch pedicure. Maar ook voor de basis pedicure is er altijd voldoende werk. Kortom, als u het goed doet als pedicure en u toont interesse in uw klanten, dan maakt u een reële kans om een inkomen te krijgen uit dit vak.

Pedicure opleiding

Wat leert u tijdens de pedicure opleiding?

 • anatomie, de bouw van het lichaam
 • fysiolgie, de werking van het lichaam
 • pathologie, ziekteleer
 • het maken van een anamnese
 • het maken van blauwdrukken
 • knippen en frezen van de teennagels
 • behandelen van ingroeiende nagels
 • behandelen van likdoorns en eelt
 • hygiëne
 • arbo
 • milieu
 • de beroepscode van het voetverzoringsbedrijf

Vooropleiding

Voor de opleiding basis pedicure zijn geen specifieke vooropleidingen vereist.
Deze opleiding is qua niveau vergelijkbaar met een MBO niveau 3 opleiding.

Duur van de pedicure opleiding

Deze opleiding duurt 12 maanden. De huiswerkbelasting per week is ongeveer 8 uur.

Meekijkstage

Het is verplicht om tijdens de opleiding een meekijkstage te lopen van 10 uur. U krijgt van ons een lijst met pedicurepraktijken die u kunt benaderen. Natuurlijk kunt u ook zelf een pedicurepraktijk zoeken.

Aantal deelnemers

Minimaal 2, maximaal 5. Twee weken voor aanvang van de opleiding wordt besloten of deze definitief van start gaat.

Kosten pedicure opleiding

inschrijfgeld € 127,05
lesgeld € 2.420,- bij betaling in 1 keer, of 12 termijnen van € 214,78
boeken, stencils & voetskelet * € 328,58
materiaal * € 635,25
motor * € 1.027,29
theorie-examen 4 examens à € 95,- per examen (vrijgesteld van btw)
praktijkexamen 1 examen à € 232,- per examen (vrijgesteld van btw)
mondeling examen 1 examen à € 232,- per examen (vrijgesteld van btw)
diploma € 45,- (vrijgesteld van btw)

*Het is verplicht om de boeken, de motor en het materiaal bij Voetkundig Centrum Achterhoek aan te schaffen.

Ondernemersvaardigheden

Het is verplicht om een portfolio te maken tijdens uw opleiding. Hiervoor is het mogelijk om de cursus ondernemersvaardigheden te volgen. In deze cursus worden de opdrachten uitgelegd en gaat u met de groep aan de slag. U sluit dit onderdeel af met één mondeling examen (al benoemd in bovenstaand prijzenschema).

Vervolgopleiding

Na de opleiding tot pedicure kunt u een vervolgopleiding doen voor medisch pedicure. De opleiding tot medisch pedicure kunt u als een thuisstudie of als een klassikale studie volgen. Kijk voor meer informatie over de thuisstudie op deze pagina. Voor meer informatie over de klassikale opleiding kunt u hier kijken.

Vrijstelling

Het kan zijn dat u in aanmerking komt voor vrijstelling voor bepaalde onderdelen. Wilt u hier meer over weten, mail dan naar info@voetkundig-centrum-achterhoek.nl