Woon je in de Achterhoek? Dan kun je via Opijver een scholingsvoucher aanvragen waarmee je een deel van de opleiding vergoed krijgt.
Klik hier voor meer informatie.

Direct inschrijven
Kijk hier voor de cursusdata

Orthesetechniek is een aanvulling in de pedicurepraktijk. Bij veel cliënten zullen afwijkingen voet- en teenstand voorkomen, zoals klauwtenen, hamertenen en hallux valgus. Tussen de tenen kunnen likdoorns (inter-digitale) ontstaan, doordat de tenen tegen elkaar drukken. Dit alles kan komen door de voetstand en/of verkeerd schoeisel. De confectie hulpmiddelen kunnen de huid vaak irriteren en zijn niet op maat gemaakt voor de voet. Een op maat vervaardigde orthese (gemaakt van siliconen) kan tot veel tevredenheid van uw klanten leiden.

Deze cursus is een onderdeel van de opleiding medisch pedicure maar ook als losse cursus voor pedicures te volgen.

Wat leert u tijdens deze cursus?

  • anatomie van de voet
  • voettypen en teenstand afwijkingen
  • drukontlasting/bescherming
  • indicaties en contra-indicaties
  • anamnese en behandelplan opstellen
  • functies van de orthese

Vooropleiding

U hebt het branchediploma pedicure nodig als u deze cursus wilt volgen. De cursus orthesiologie is te vergelijken met een MBO niveau-4 opleiding.

Duur van de cursus

Deze cursus duurt drie dagdelen, één dagdeel theorie en twee dagdelen praktijk.

Aantal deelnemers

Minimaal 2, maximaal 8. Twee weken voor aanvang van de opleiding wordt besloten of deze definitief van start gaat.

Examens

Voor de onderdelen antidruk, orthesiologie, nagelprothese en nagelregulatie doet u 1 theorie-examen en 1 praktijkexamen (alleen als u deze cursus als onderdeel van de opleiding medisch pedicure volgt). Deze examens worden afgenomen door Exuive.

Kosten

Lesgeld € 217,80
Boeken en lesvideo € 57,17
Materiaal € 84,64
Theorie-examen * € 95,00 (vrijgesteld van btw)
Praktijkexamen * € 232,00 (vrijgesteld van btw)

* Indien u geen examen wilt afleggen, kunt u een certificaat aanvragen. De genoemde bedragen voor het theorie-examen en het praktijkexamen zijn het totaalbedrag voor de cursussen antidruktechniek, orthesiologie, nagelprothesetechniek en nagelregulatie. Om examen te doen hoeft u maar één keer het genoemde bedrag te betalen voor deze vier cursussen, dus niet vier keer dit bedrag.